Νέος κοροναϊός: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα «μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 18:00
Νέος κοροναϊός: Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα «μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια»

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Άλεξ Αζάρ ζήτησε σήμερα από την κινεζική κυβέρνηση μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαχείριση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

«Λέμε στην Κίνα ότι η μεγαλύτερη συνεργασία και διαφάνεια είναι τα σημαντικότερα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για μια αποτελεσματικότερη απάντηση», δήλωσε ο Άλεζ Αζάρ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το Πεκίνο δεν έχει ακόμη δεχθεί να μεταβούν στην Κίνα ομάδες Αμερικανών ειδικών, μια πρόταση που διατυπώθηκε για πρώτη φορά την 6η Ιανουαρίου.

«Επανέλαβα αυτήν την πρόταση όταν συνομίλησα με τον Κινέζο υπουργό Υγείας τη Δευτέρα και αυτή η πρόταση επαναδιατυπώθηκε και σήμερα μέσω της διεύθυνσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στο Πεκίνο», εξήγησε ο Άζαρ.

Πριν από τέσσερις ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε εξάρει τη «διαφάνεια» της Κίνας, ενώ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του «βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με την Κίνα». Πέντε κρούσματα του κοροναϊού έχουν ήδη καταγραφεί στις ΗΠΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 20:40