Νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από τη σύλληψη του Κούρδου βουλευτή Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου στο σπίτι του στην Άγκυρα.

Ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, ο οποίος εξέπεσε του αξιώματός του συνελήφθη χθες από την αστυνομία, ανακοίνωσε ο γιος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθαν να συλλάβουν τον πατέρα μου» στο σπίτι του στην Άγκυρα, ανέφερε στο Twitter ο Σαλίχ Γκεργκερλίογλου. «Δεν τον άφησαν καν να φορέσει τα παπούτσια του πριν τον πάρουν», πρόσθεσε ο Σαλίχ Γκεργκερλίογλου.

Η σύλληψη έρχεται αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την προσφυγή του Γκεργκερλίογλου κατά της στέρησης της βουλευτικής του ιδιότητας.

Ο Γκεργκερίογλου, γνωστός για τους αγώνες του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέπεσε του αξιώματός του μετά την επικύρωση από τη δικαιοσύνη της καταδίκης του σε φυλάκιση δυόμιση χρόνων για «τρομοκρατική προπαγάνδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαμαρτυρόμενος για την καθαίρεσή του, ο 55χρονος Γκεργκερλίογλου είχε αρνηθεί αρχικά να φύγει από το Κοινοβούλιο διανυκτερεύοντας και τρώγοντας σε μια αίθουσα του κτηρίου.

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης