Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην Ινδία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 10:00
Νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην Ινδία

Νέο τραγικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊου ανακοίνωσε η Ινδία για το προηγούμενο 24ωρο, 273.810, με το σύστημα υγείας της χώρας να καταρρέει υπό το βάρος των ασθενών που νοσούν.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια και πλησιάζει πλέον αυτόν των ΗΠΑ, τη χειρότερα πληγείσα χώρα παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς.

Τα νοσοκομεία της Ινδίας είναι αντιμέτωπα με ελλείψεις κλινών αλλά και οξυγόνου, ενώ ρεκόρ καταγράφηκε και στον αριθμό των νεκρών από Covid-19 που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, 1.619, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 178.769. Παρά τη ραγδαία εξάπλωση της Covid-19 οι πολιτικοί στην Ινδία εξακολουθούν να πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενόψει των εκλογών σε κάποια κρατίδια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα αναρτήσεις ανθρώπων που διαμαρτύρονται για την έλλειψη κλινών, οξυγόνου και φαρμάκων, ενώ ομάδες πολιτών προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια και κυκλοφορούν τηλέφωνα παροχής βοήθειας.

Εν τω μεταξύ αυξάνονται οι επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι διαχειρίζεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα, με θρησκευτικές γιορτές και προεκλογικές συγκεντρώσεις να προσελκύουν πλήθη χιλιάδων ανθρώπων.

Παρά την ιδιαίτερη κρισιμότητα της υγειονομικής κατάστασης, διάφοροι πολιτικοί ηγέτες, όπως ο υπουργός Εστίας Αμίτ Σαχ, έχουν προγραμματίσει νέες εκδηλώσεις και δημόσιες συναντήσεις για σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου. Ο επικεφαλής του κόμματος Κογκρέσο, Ραχούλ Γκάντι, που επίσης πραγματοποίησε προεκλογικές συγκεντρώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε χθες Κυριακή ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του στη Δυτική Βεγγάλη, όπου διεξάγονται εκλογές.

Εξάλλου οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει περισσότερες κλίνες στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση. Πολλές εμπορικές ενώσεις στην πόλη, που είναι μία από τις πλέον πληγείσες στη χώρα από την Covid-19, ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα καταστήματά τους ως τις 25 Απριλίου.

Χθες, Κυριακή, το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες από αύριο 20 Απριλίου και για δύο εβδομάδες, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται σε αυτές τις χώρες.

Μέχρι σήμερα στην Ινδία έχουν χορηγηθεί 123,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, αν και σε σχέση με το ποσοστό του πληθυσμού της που έχει εμβολιαστεί η χώρα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στην κατάταξη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, 10:06