Ο Μεξικανός Μπενχαμίν Μοντραγόν, ένας από τους φερόμενους αρχηγούς του καρτέλ Γκερέρος Ουνίδος, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εμπλεκόταν στην εξαφάνιση 43 φοιτητών, σκοτώθηκε το πρωί της Τρίτης σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Αυτό ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με τον οποίο ο Μοντραγόν ήταν «ένας από τους εγκεφάλους» του καρτέλ και «προτίμησε να αυτοκτονήσει παρά να παραδοθεί». Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τη γενική εισαγγελία του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Μοντραγόν σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης στην πόλη Χιουτέπεκ, κοντά στην Κουερναβάκα, 90 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Μεξικού.

Δεν έχει επίσης εξακριβωθεί ακόμη εάν ο «Ελ Μπενχαμόν», όπως τον αποκαλούσαν, εμπλεκόταν άμεσα στην επίθεση εναντίον των φοιτητών, στις 26 Σεπτεμβρίου στην Ιγουάλα της Πολιτείας Γκερέρο, κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και άλλοι 43 αγνοούνται.

Οι Γκερέρος Ουνίδος (Ενωμένοι Πολεμιστές) προήλθαν από τη διάσπαση του καρτέλ των αδελφών Μπελτράν Λέιβα και δραστηριοποιούνται κυρίως στην εξαγωγή μαριχουάνας και παπαρούνας στις ΗΠΑ, ιδίως στο Σικάγο. Τον περασμένο Μάιο είχε συλληφθεί ο αρχηγός του καρτέλ, ο Μάριο «Ελ Σάπο Γκουάπο» Κασαρούμπιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης