Στέλεχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Παρασκευής στην Καλάντια, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όταν του επιτέθηκε ένας Παλαιστίνιος με μαχαίρι, ο οποίος σκοτώθηκε, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Ο δράστης της επίθεσης, 28 ετών από την Ιερουσαλήμ, προσέγγισε με τα πόδια σημείο ελέγχου σε δρόμο κι επιτέθηκε με μαχαίρι στο στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάδελφοί του πυροβόλησαν τον Παλαιστίνιο και τον σκότωσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητα του θανόντα.

Στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα και στο Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 231 Παλαιστίνιους, 34 Ισραηλινούς, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο κι έναν Σουδανό από την 1η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν αντιισραηλινές επιθέσεις, οι περισσότεροι με μαχαίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επανέναρξη των επιθέσεων το τελευταίο διάστημα εγείρει φόβους στο Ισραήλ περί νέας ανάφλεξης ενόψει των μεγάλων εβραϊκών εορτών Ρος Χασάνα, Γιομ Κιπούρ και Σουκότ από τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης