Νεαρός Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον Ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πηγές στις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας.

Πρόκειται για τον Λάιθ Χάλντι, 14 ετών, από τον καταυλισμό προσφύγων Τζαλαζόν, ο οποίος χτυπήθηκε στο στήθος από σφαίρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο σημείο ελέγχου Ατάρα. Εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου διεκομίσθη μερικές ώρες αργότερα. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ένας Παλαιστίνιος ύποπτος πέταξε μια μολότοφ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο Μπιρ Τσάιτ. Οι στρατιώτες ανταπέδωσαν, πυροβολώντας προς το μέρος του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χθεσινές αιματηρές συγκρούσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σημειώθηκαν μετά τον θάνατο ενός βρέφους, που κάηκε ζωντανό, ενώ οι γονείς και ένα αδελφάκι του τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν Ισραηλινοί εξτρεμιστές έβαλαν φωτιά στο σπίτι τους.

Νετανιάχου: Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε αυτήν την «τρομοκρατική ενέργεια», χρησιμοποιώντας μια ορολογία που δεν επιστρατεύεται σχεδόν ποτέ από τις ισραηλινές αρχές για επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων.

Παράλληλα, έδωσε εντολή «να συλληφθούν οι δολοφόνοι και να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», θέση που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, πάντως, ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος εξέφρασε τη δυσπιστία του για το κατά πόσο «το Ισραήλ θα αποδώσει αληθινή Δικαιοσύνη», επισημαίνοντας ότι το Τελ Αβίβ προστατεύει τους «εποίκους» που διαμένουν σε -παράνομα- χτισμένες κατοικίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης