Νεκρός από δηλητηρίαση ο δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού «Game of Thrones»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 16:57
Νεκρός από δηλητηρίαση ο δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού «Game of Thrones»

Νεκρός βρέθηκε τα Χριστούγεννα σε ηλικία 39 ετών ο Lin Qi, πρόεδρος και δημιουργός της Yoοzoo, της εταιρείας που φτιάχνει παιχνίδια στρατηγικής, μεταξύ των οποίων και το δημοφιλές «Game of Thrones: Winter is Coming». 

Όπως μεταδίδει το BBC, βασικός ύποπτος για τη δηλητηρίαση του Lin, είναι ένας από τους στενούς συνεργάτες του, ο οποίος φέρεται να τον δηλητηρίασε προσφέροντάς του τσάι. 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο που έχει τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία της Σανγκάης, είναι πιθανότατα ο Xu Yao, επικεφαλής του τομέα παραγωγής ταινιών. 

Ποιος ήταν ο νεαρός δισεκατομμυριούχος

Ο νεαρός επιχειρηματίας θεωρούνταν σταρ στην αγορά ηλεκτρονικών παιχνιδιών της Κίνας, ενώ είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα και στην παραγωγή ταινιών, καθώς ήταν παραγωγός στην επικείμενη σειρά του Netflix «The Three-Body Problem».

Η περιουσία του Lin Qi εκτιμάται στα 6,8 δις γουάν, δηλαδή άνω του ενός δισ. ευρώ.

Στο άκουσμα του θανάτου του, πολλοί υπάλληλοι μαζεύτηκαν έξω από τα γραφεία της Yoozoo για να πενθήσουν. Η εταιρεία του, την οποία ίδρυσε το 2009, τον αποχαιρέτησε με μια συγκινητική δήλωση στο Weibo. 

Παράλληλα, η Yoozoo ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά της και αναζητεί πλέον τον διάδοχο του Lin στην ηγεσία της.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, 16:57