Νέα Ζηλανδία: Νεκρές περισσότερες από 100 φάλαινες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015, 07:36
Νέα Ζηλανδία: Νεκρές περισσότερες από 100 φάλαινες
Περισσότερες από 100 φάλαινες - πιλότοι που εκβράστηκαν σε μία παραλία της Νέας Ζηλανδίας πέθαναν, όπως ανακοίνωσαν οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες, εκφράζοντας ταυτόχρονα φόβους για την επιβίωση και των υπολοίπων 90 θηλαστικών.

Σχεδόν 200 φάλαινες εξόκειλαν την Παρασκευή στην παραλία του Φάργουελ, στα βόρεια της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας. Εκμεταλλευόμενα την παλίρροια, δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων προσπάθησαν να τις οδηγήσουν πίσω στα βαθιά. Όμως, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος Άντριου Λάμασον, τα θηλαστικά άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν και πάλι προς τις ακτές κατά τη διάρκεια της νύχτας.


«Ο θάνατος των 103 φαλαινών έχει επιβεβαιωθεί και εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τις υπόλοιπες στην ζωή», είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Περίπου 150 εθελοντές τις φροντίζουν όσο το δυνατόν» κυρίως ψεκάζοντάς τις με νερό, εξήγησε.

«Όμως προετοιμαζόμαστε για μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, καθώς κάθε φορά που παγιδεύονται στην άμμο η υγεία τους επιδεινώνεται ραγδαία» συνέχισε ο Λάμασον.

Οι εθελοντές θα προσπαθήσουν εκ νέου να στείλουν τις φάλαινες στα βαθιά αργότερα μέσα στη μέρα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να τους κάνουν ευθανασία στην περίπτωση που οι προσπάθειες δεν καρποφορήσουν.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015, 07:36