Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός αναμένει επιδείνωση του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, 09:25
Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός αναμένει επιδείνωση του τρέχοντος ξεσπάσματος της πανδημίας του κορωνοϊού

Η Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να αναμένει ότι θα εντοπιστούν και άλλα περιστατικά του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε η πρωθυπουργός της χώρας, η Τζασίντα Αρντέρν, την επομένη της απόφασης να επιβάλλει lockdown εξαιτίας της διάγνωσης μόλυνσης που οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα, της πρώτης τέτοιας περίπτωσης έπειτα από έξι μήνες.

Καθώς σήμερα εντοπίστηκαν έξι ακόμη περιστατικά, η κυρία Αρντέρν διευκρίνισε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με την παραλλαγή Δέλτα, που είναι πολύ πιο μολυσματική, και ότι το τρέχον ξέσπασμα συνδέεται με την Αυστραλία, όπου οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία.

Σύμφωνα με την ίδια, η αύξηση των περιστατικών εξηγεί το γιατί αποφάσισε να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για τρεις ημέρες από την Τρίτη.

Η πρωθυπουργός ανέφερε ότι ανάμεσα στα έξι επιπλέον περιστατικά ήταν μια νοσοκόμα κι ένας εκπαιδευτικός στο Όκλαντ, δηλαδή πρόσωπα που λόγω της δουλειάς τους ενδέχεται να μετέδωσαν τον ιό σε πολλούς ακόμη ανθρώπους.

«Αναμένουμε κι άλλα», είπε ακόμη η κυρία η Αρντέρν, την ώρα που επιδημιολόγοι και οι Αρχές προβλέπουν πως οι μολύνσεις θα φτάσουν τις τουλάχιστον 120 παρά τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται.

Το πρώτο περιστατικό στη Νέα Ζηλανδία έπειτα από έξι μήνες είναι ένας άνδρας 58 ετών. Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς ακριβώς μολύνθηκε ο άνδρας.

Το εθνικό lockdown που κηρύχθηκε την Τρίτη, το πρώτο έπειτα από 15 μήνες, δεν θα κρατήσει παρά μόλις τρεις ημέρες, αλλά τα μέτρα θα ισχύουν για μια εβδομάδα στο Όκλαντ και στο Κορομάντελ.

Η Νέα Ζηλανδία έχει δεχθεί επαίνους σε διεθνές επίπεδο για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο περιόρισε την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της. Ως σήμερα η χώρα των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 26 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021, 09:25