Οι εργαζόμενοι στα σύνορα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 ως το τέλος αυτού του μήνα, ειδάλλως θα διακινδυνεύσουν να μετακινηθούν από τη θέση τους αυτή, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν μετά τον εντοπισμό ενός τρίτου κρούσματος του νέου κορωνοϊού που σχετίζεται με μέλος του προσωπικού αυτού.

Η Νέα Ζηλανδία έχει σχεδόν εξαλείψει τον νέο κορωνοϊό εντός των συνόρων της και δεν έχει καταγράψει εγχώρια μετάδοση για περισσότερες από 40 μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα του νέου κορωνοϊού. Επρόκειτο για έναν εργαζόμενο σε συνοριακή θέση, ο οποίος είχε χάσει δύο ραντεβού για να εμβολιαστεί και διεγνώσθη θετικός στον νέο κορωνοϊό. Άλλα δύο κρούσματα που συνδέονταν με αυτό το πρόσωπο καταγράφηκαν στη συνέχεια.

«Ως το τέλος του Απριλίου σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί δεν θα επιτρέπεται να εργάζονται σε θέσεις εργασίας υψηλού κινδύνου και θα μετακινούνται σε άλλες» δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε παράλληλα ότι περίπου το 86% των εργαζομένων σε θέσεις στα σύνορα έχουν εμβολιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νέα Ζηλανδία άρχισε να εμβολιάζει τους εργαζομένους σε συνοριακές υπηρεσίες και σε εγκαταστάσεις διαχειριζόμενης καραντίνας και τις οικογένειές τους με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στην πρώτη φάση του προγράμματος της ανοσοποίησης του πληθυσμού κατά του COVID-19. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει περισσότερους από 90.000 ανθρώπους.

Την περασμένη εβδομάδα η Νέα Ζηλανδία ανέστειλε εξάλλου προσωρινά την είσοδο όλων των ταξιδιωτών από την Ινδία, συμπεριλαμβανομένων των δικών της πολιτών, μετά τον εντοπισμό υψηλού αριθμού κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μεταξύ αυτών που έφταναν στη Νέα Ζηλανδία από την ασιατική χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης