Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα έγινε η υποδοχή της πρώτης εμπορικής αμαξοστοιχίας που συνδέει τη Γερμανία με την Κίνα, φέρνοντας πιο κοντά τις δύο αγορές, μετέδωσε το euronews.

Το τρένο μπήκε την Παρασκευή στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου, έχοντας διανύσει περισσότερα από 10.000 χλμ. μέσα σε μόλις 15 ημέρες. Η αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από την πόλη Ζενγκζού. Εκτιμάται ότι ένα πλοίο χρειάζεται περίπου έναν μήνα προκειμένου να καλύψει την απόσταση δια θαλάσσης, γεγονός που φανερώνει τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει η συγκεκριμένη σιδηροδρομική σύνδεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς η κρίση συνεχίζει να πλήττει την Ευρώπη και σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν μπορεί να αγοράσει προϊόντα «made in E.U.», κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτεργάτη τη Γερμανία επιχειρούν να κάνουν ένα νέο άνοιγμα προς… Ανατολάς, στοχεύοντας στις «παρθένες» αγορές της Άπω Ανατολής. Γερμανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως η συγκεκριμένη σιδηροδρομική σύνδεση θα ωφελήσει σημαντικά το εμπόριο, καθώς μεγάλα και βαριά εμπορεύματα που δεν μπορούν να μεταφερθούν αεροπορικώς, βρίσκουν πλέον ένα αποτελεσματικό και αξιόπιστο τρόπο μεταφοράς.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης