Ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λεπέν κατάφερε σήμερα μία νέα νίκη στη δικαστική διαμάχη του με το Εθνικό Μέτωπο (FN), το κόμμα του οποίου είναι συνιδρυτής και από το οποίο θέλει να τον αποπέμψει η ίδια του η κόρη, η πρόεδρος του κόμματος Μαρίν Λεπέν.

Το εφετείο των Βερσαλλιών, κοντά στο Παρίσι, επιβεβαίωσε τη ματαίωση ενός συνεδρίου που οργανώθηκε διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από το Εθνικό Μέτωπο με στόχο την αναστολή του τίτλου του επίτιμου προέδρου, που του είχε απονεμηθεί το 2011, αφού παρέδωσε τα σκήπτρα του κόμματος στην κόρη του Μαρίν Λεπέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η απόφαση αποτελεί την τρίτη κατά σειρά δικαστική νίκη σε διάστημα λίγων εβδομάδων για τον βετεράνο της πολιτικής, ηλικίας 87 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση, το εφετείο σήμερα «επιβεβαίωσε κατά έκδηλο τρόπο» την προηγούμενη απόφαση που ελήφθη την 8η Ιουλίου από το δικαστήριο της Ναντέρ, το οποίο είχε ήδη ακυρώσει τη διαδικασία όπου συμμετέχουν περίπου 51.500 στελέχη του Εθνικού Μετώπου.

Οι δικαστές έκριναν ότι το ακροδεξιό κόμμα «παραβίασε» τον εσωτερικό κανονισμό καθώς οργάνωσε αυτό το συνέδριο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι με την φυσική παρουσία των συνέδρων όπως έπρεπε να γίνει στην περίπτωση της τροποποίησης του καταστατικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Εθνικό Μέτωπο πρέπει τώρα να πάρει μαθήματα από ό,τι συνέβη. Πρέπει να σταματήσουν αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε ο δικηγόρος του Λεπέν, Φρεντερίκ Ζοακίμ ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Εθνικό Μέτωπο επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι εξεπλάγη από την απόφαση του δικαστηρίου και ότι θα συνεχίσει την καταμέτρηση των ψήφων, ενώ σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας λόγω της «αδιαμφισβήτητης πολιτικής σημασίας της».

Η Μαρίν Λεπέν δεν είναι θετικά διακείμενη στην ιδέα να οργανώσει ένα συνέδριο για τα 50.000 και πλέον μέλη του κόμματος με επίκεντρο το θέμα αυτό.

«Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω, μήπως να νοικιάσω το Σταντ ντε Φρανς;» είχε πει πρόσφατα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενη στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας χωρητικότητας 80.000 θέσεων στα περίχωρα του Παρισιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης