Νέα ευρείας κλίμακας απάτη στην Ιταλία για την εξασφάλιση του πολυπόθητου «πάσου» εμβολιασμένου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 14:49
Νέα ευρείας κλίμακας απάτη στην Ιταλία για την εξασφάλιση του πολυπόθητου «πάσου» εμβολιασμένου

Ο ιταλικός Tύπος αναφέρεται την Κυριακή σε μια νέα απάτη με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου». Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα έχει απαγορευθεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: Θετικοί στον ιό, παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων, για να κάνουν τεστ. Τη στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες, σε αντιεμβολιαστές ο οποίοι, με τον τρόπο αυτό, στην συνέχεια εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και σε νοσήσαντες από Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες. Με το «πάσο», επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς, και γυμναστήρια.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ, να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνον την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022, 14:50