Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε νέα επικοινωνία σήμερα Τετάρτη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης της Γερμανίας για την ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίστηκε ανυποχώρητος στις θέσεις του. Τόνισε δε, πως η χώρα του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματα της στην περιοχή και πως οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων αρκεί να υπάρχει δίκαιη προσέγγιση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, είπε στην καγκελάριο πως τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να είναι «δίκαια» προς το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, εκφράζοντας έτσι την ενόχληση του για χώρες, όπως η Γαλλία, που έχουν δείξει την στήριξή τους σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων εφόσον υπάρχει δίκαιη προσέγγιση στην Ανατολική Μεσόγειο», φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν στην Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης