Πάνω από 40.000 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν την Πέμπτη στις ΗΠΑ, προκαλώντας τεράστια ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, αφού η έξαρση των κρουσμάτων σημειώνει ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Μάλιστα, όλα τα μπαρ στο Τέξας που λαμβάνουν το 51% των ακαθάριστων εσόδων τους από το αλκοόλ, εκτός από το φαγητό σε πακέτο, κλείνουν σήμερα, Παρασκευή, μετά από διαταγή του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επί του παρόντος, είναι σαφές ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένους τύπους δραστηριοτήτων, κυρίως στους Τεξανούς που συγκεντρώνονται μέσα στα μπαρ», δήλωσε ο κυβερνήτης, ζητώντας από κάθε πολίτη να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το Τέξας είχε την Πέμπτη 5.996 νέα κρούσματα, αριθμό – ρεκόρ στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, η επαναφορά της Task Force κρίνεται αναγκαία σχεδόν μετά από περίπου δύο μήνες, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες (Αλαμπάμα, Αλάσκα, Μοντάνα και Γιούτα), οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν συνιστούν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ενώ ο κυβερνήτης του Τέξας συν τοις άλλοις ζήτησε να απελευθερωθεί χώρος στα νοσοκομεία για ασθενείς με Covid-19.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, επέκρινε σήμερα τις πολιτείες που άνοιξαν τις οικονομίες τους προτού θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού, λέγοντας ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητα, αδιάψευστα αποδεικτικά στοιχεία» ότι έκαναν λάθος.

«Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα είναι αυτή τη στιγμή τρομακτικό και αποκαλυπτικό ταυτόχρονα», ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πω, Αμερική, είναι ώρα να ξυπνήσεις και να αντικρίσεις τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα».

Το άλμα κρουσμάτων και νοσηλειών στο Τέξας είναι κομμάτι μιας πανεθνικής αναζωπύρωσης του ιού σε Πολιτείες που γλύτωσαν την μανία της αρχικής επιδημίας ή προχώρησαν νωρίς στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η Νέα Υόρκη, όπου τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς με Covid-19 και έλλειψη πόρων πριν από λίγες εβδομάδες, είναι έτοιμη πλέον και πρόθυμη να βοηθήσει τις Πολιτείες με αυξανόμενα κρούσματα στέλνοντας εθελοντικό προσωπικό και εξοπλισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης