«Θολό» παραμένει το τοπίο όσον αφορά στο πότε τελικά θα λειτουργήσουν εκ νέου τα διυλιστήρια του Αμουάι, στις εγκαταστάσεις των οποίων εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά το προηγούμενο Σάββατο ύστερα από ισχυρή έκρηξη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 56 άνθρωποι.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Rafael Ramirez, εξήγησε ότι η φωτιά στη βιομηχανική ζώνη έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και καταβάλλονται πλέον υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, σημείωσε ότι αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα έκανε λόγο για επανέναρξη των εργασιών την προσεχή Παρασκευή είναι πολύ πιθανό τα ειδικά συνεργεία της επιχείρησης να χρειαστούν δύο με τρεις ημέρες επιπλέον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τμήματα των εγκαταστάσεων ψύχονται ακόμα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία», εξήγησε από την πλευρά του ένας υπάλληλος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου «PDVSA» σε δηλώσεις του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εκτιμάται ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου πριν το δυστύχημα ήταν 645.000 βαρέλια.

Η τραγωδία στο Αμουάι έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται από την Αντιπολίτευση ως μέσο άσκησης έντονης κριτικής προς τον πρόεδρο της χώρας, Hugo Chavez, τον οποίο κατηγορούν για ελλιπή προγραμματισμό και αργή αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Βενεζουέλα: Κατασβέσθηκε η πυρκαγιά στο διυλιστήριο – Επιπτώσεις στην αγορά καυσίμων
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 17:42
Βενεζουέλα: Μάχη με τις φλόγες σε διυλιστήριο, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, 01:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης