Έναν μήνα θα χρειαστεί ο Αλεξέι Ναβάλνι για να ανακτήσει τις δυνάμεις του, δήλωσε ο ακτιβιστής ο οποίος συνέβαλε στη διακομιδή του επικριτή του Κρεμλίνου στη Γερμανία για νοσηλεία, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι ο Ναβάλνι σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία και να συνεχίσει την πολιτική του δραστηριότητα.

Ο Ναβάλνι έκανε χθες, Τετάρτη, την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, αφού έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Βερολίνο στο οποίο νοσηλευόταν μετά τη δηλητηρίασή του από πιθανό θανατηφόρο νευροτοξικό παράγοντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι ακόμη 100% όπως ήταν πριν» ανέφερε ο Γιάκα Μπιζίλι, ο ιδρυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Cinema for Peace, σε ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

«Όταν λάβαμε τις πρώτες πληροφορίες, είχαμε την εντύπωση ότι ανέρρωσε γρήγορα και ότι είχε ανακτήσει τις δυνάμεις του, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» σημείωσε και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν μήνα για να ανακτήσει τις δυνάμεις του».

Ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε αεροπορικώς από τη Ρωσία στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα, αφού ασθένησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Σιβηρία. Η Δύση έχει ζητήσει εξηγήσεις από το Κρεμλίνο, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο περιστατικό και δηλώνει ότι δεν έχει αποδείξεις ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπιζίλι πρόσθεσε στις δηλώσεις που έκανε σήμερα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι ο Ναβάλνι θα επιστρέψει στη Ρωσία.

«Ο επικεφαλής του επιτελείου του έχει δηλώσει σαφώς ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλει να επιστρέψει στη Ρωσία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί με τον Ναβάλνι, αλλά ότι είναι σε επαφή με την ομάδα και την οικογένειά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης