«Να μπει ένα τέλος στις βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014, 17:51
«Να μπει ένα τέλος στις βίαιες συγκρούσεις στην Ουκρανία»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε στην εφημερίδα «Bild» ότι «θέλει να βάλει τέλος στις βίαιες συγκρούσεις» στην Ουκρανία, κατά τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τους ομολόγους του της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος στις βίαιες συγκρούσεις και να παράσχουμε στους κατοίκους που πλήττονται από τη βία στην ανατολική Ουκρανία την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζονται» ανέφερε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας.

Ο Σταϊνμάγερ θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν και της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.

Την Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και του ζήτησε να σταματήσει «η ροή στρατιωτικού υλικού, στρατιωτικών συμβούλων και ενόπλων από τα σύνορα» με την Ουκρανία.

Νωρίτερα, το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι κατέστρεψε μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων που πέρασε στο έδαφός του, κάτι όμως που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014, 17:51