Ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι η Νότια Κορέα θα προσπαθήσει να επιτύχει μία σημαντική πρόοδο στο πλαίσιο σχέσεων της Κορεατικής Χερσονήσου, αλλά και για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια του διαγγέλματός του για το Νέο Έτος, ο Μουν Τζε-ιν είπε επίσης ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να διευρύνει τη συνεργασία στην Κορεατική Χερσόνησο, διευκολύνοντας τη μελλοντική ενοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποφασιστικότητα της Νότιας Κορέας για τη συνέχιση του διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα παραμένει αμετάβλητη, δήλωσε ο Τζε-ιν.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εξελέγη γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, παίρνοντας τον τίτλο αυτό από τον πατέρα του, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Το όνομα της αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Γιονγκ, δεν συμπεριλήφθηκε στη νέα λίστα των μελών του πανίσχυρου πολιτικού γραφείου, σύμφωνα με το KCNA, στέλνοντας ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα σχετικά με την παραμονή της στην εξουσία και μετά από την αυξανόμενη επιρροή που είχε η ίδια στις εξελίξεις για χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης