Έξι χωροφύλακες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στην Ινατά, κοινότητα στην επαρχία Σουμ, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας της φτωχής χώρας της δυτικής Αφρικής.

«Ομάδα της χωροφυλακής, καθώς επέστρεφε από αποστολή ανεφοδιασμού, έπεσε σε ενέδρα που είχαν στήσει ένοπλοι στην είσοδο της Ινατά» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μία από τις πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση «έγινε το πρωί με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι στελεχών», διευκρίνισε έτερη πηγή, που απέδωσε την επίθεση σε κάποια απο τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις που «δρουν στην περιοχή».

Η πολύνεκρη ενέργεια καταγράφηκε μία ημέρα μετά τη διπλή επίθεση σε δύο κοινότητες της επαρχίας Σανματενγκά (βόρεια), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 29 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι έξι, όλοι άμαχοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Την ίδια ημέρα, την Κυριακή, τέσσερις στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε επίθεση εναντίον της περιπόλου τους στην Μπαν, στην επαρχία Γιατενγκά, επίσης στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω Twitter, ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, ο Ροκ Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ, καταδίκασε τις «αχαρακτήριστες» επιθέσεις, διαμηνύοντας πως «δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

Η Μπουρκίνα Φάσο μαστίζεται τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια από κλιμακούμενη βία που αποδίδεται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις, που ορκίζονται πίστη στην αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος.

Από τις αρχές του 2015 οι επιθέσεις των τζιχαντιστών, ειδικά στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 570 ανθρώπους, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο στρατός στην Μπουρκίνα Φάσο, που υφίσταται βαριές απώλειες – έχασε 24 άνδρες μόνο σε μία επίθεση τον Αύγουστο – μοιάζει να αδυνατεί να δώσει τέλος στις επιθέσεις, ενώ η απειλή, που αρχικά περιοριζόταν στον Βορρά, εξαπλώνεται και σε άλλες περιοχές, στο ανατολικό και στο δυτικό τμήμα της χώρας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης