Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι πλέον η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής του, μετά τον θάνατο του πρώτου Βρετανού υπηκόου από τον ιό, ο οποίος μολύνθηκε καθώς ταξίδευε με το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Οι Βρετανοί έχουν δίκιο να ανησυχούν για την επιδημία, τόνισε ο Συντηρητικός πρωθυπουργός, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ηνωμένου Βασίλειο ανέβηκε σε 19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το θέμα του κορωνοϊού είναι κάτι που πλέον είναι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης», τόνισε ο Τζόνσον σε μέσα ενημέρωσης στην πρώτη του δήλωση για τον Covid-19, προσθέτοντας ότι θα προεδρεύσει συνεδρίασης υπουργών και αξιωματούχων που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Η Βρετανία ανέφερε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στις 31 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής θάνατοι στη χώρα. Ο Βρετανός πέθανε στην Ιαπωνία, όπου το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στην Γιοκοχάμα στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές παροτρύνουν τους πολίτες να πλένουν τα χέρια τους για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού χωρίς να έχουν συστήσει τη χρήση προστατευτικών μασκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στερλίνα κατέγραψε μεγάλη πτώση — πάνω από 1% — σήμερα φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2019.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ δήλωσε σήμερα πως η Βρετανία θα πρέπει να προετοιμαστεί για οικονομικές ζημίες από τις παγκόσμιες επιπτώσεις του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης