Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον διαβεβαίωσε σήμερα από την Ιερουσαλήμ ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα πρέπει να γίνει με τρόπο που να «διασφαλίζεται πλήρως» η άμυνα του Ισραήλ και των «άλλων φίλων» της Ουάσινγκτον στην περιοχή.

«Θα συζητήσουμε την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση, όμως αυτό πρέπει να γίνει (…) με τέτοιο τρόπο που η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να ηττηθεί (…) και η άμυνα του Ισραήλ και άλλων φίλων στην περιοχή να είναι απόλυτα διασφαλισμένη» είπε ο Μπόλτον σε δημοσιογράφους, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζον Μπόλτον υπογράμμισε επίσης ότι η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, την οποία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Τραμπ, θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη «εκείνους που πολέμησαν μαζί μας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου έχει επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες πριν από την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία, όπως η ασφάλεια των Κούρδων συμμάχων τους.

Σε επίσκεψη στο Ισραήλ από χθες Σάββατο, ο Μπόλτον είπε ενώπιον των δημοσιογράφων ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν πως η Τουρκία θα εγγυηθεί την προστασία των Κούρδων στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του για να εμποδίσει το Ιράν να εγκατασταθεί στρατιωτικά στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης