Η απόφαση της Ρωσίας να διακόψει τη συμμετοχή της στην συνθήκη New START για τα πυρηνικά είναι ανεύθυνη και οι ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν προσεκτικά τι κάνει στην πραγματικότητα η Μόσχα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Η ανακοίνωση της Ρωσίας ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της είναι πολύ απογοητευτική και ανεύθυνη», είπε ο Μπλίνκεν σε δημοσιογράφους στην Αθήνα. «Θα παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση για να δούμε τι κάνει στην πραγματικότητα η Ρωσία. Φυσικά θα βεβαιωθούμε ότι σε κάθε περίπτωση, έχουν την κατάλληλη στάση για την ασφάλεια της χώρας μας και των συμμάχων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας άφησε, πάντως, ανοιχτή την πόρτα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανά πάσα στιγμή. «Παραμένουμε έτοιμοι να μιλήσουμε για περιορισμούς στρατηγικών όπλων ανά πάσα στιγμή με τη Ρωσία, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει, στον κόσμο ή στις σχέσεις μας» είπε και συμπλήρωσε: ότι ο κόσμος αναμένει από τις δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις να ενεργήσουν υπεύθυνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης