Μία νέα εποχή στον τομέα της αεροναυπηγικής φιλοδοξεί να εγκαινιάσει η Virgin, με τη δημιουργία του σκάφους «SpaceShipTwo, Unity» που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους επιβάτες του!

Εκτιμάται ότι ένα πολυπόθητο εισιτήριο θα κοστίζει περί τα 200.000 ευρώ και επιβάτες θα είναι προσωπικότητες που αγαπούν την περιπέτεια, celebrities και άτομα υψηλού οικονομικού και κοινωνικού προφίλΗ παρουσίασή του φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου επιστήμονα Stephen Hawking ο οποίος δήλωσε πως επιθυμεί να είναι από τους πρώτους που θα ταξιδέψουν με το διαστημόπλοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή για το διάστημα και ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει να δημιουργήσουμε μία νέα ενότητα» ανέφερε ο Hawking, εκ μέρους του ιδιοκτήτη της Virgin, του μεγιστάνα Richard Branson.

«Εάν είμαι ακόμη σε θέση να ταξιδέψω και εάν ο Richard ακόμη επιθυμεί να με πάρει μαζί του, θα ήμουν υπερήφανος να πετάξω με αυτό το διαστημόπλοιο» είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο επιστήμονας.

Τα χαρακτηριστικά του «SpaceShipTwo, Unity»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «SpaceShipTwo» θα μπορεί σε κάθε ταξίδι του να μεταφέρει έξι επιβάτες, δύο χειριστές. Θα πραγματοποιεί ταξίδια σε υποτροχιακό διάστημα, εντός πέντε λεπτών, φτάνοντας σε ύψος 100 χλμ.
Αντικαθιστά αεροσκάφος της Virgin το ταξίδι του οποίου το 2014 απέβη μοιραίο έπειτα από έκρηξη στην οποία έχασε τη ζωή του ο χειριστής Michael Alsbury.

Εκτιμάται ότι ένα πολυπόθητο εισιτήριο θα κοστίζει περί τα 200.000 ευρώ και επιβάτες θα είναι προσωπικότητες που αγαπούν την περιπέτεια, celebrities και άτομα υψηλού οικονομικού και κοινωνικού προφίλ.

Ο κατασκευαστικός δίαυλος της Virgin, η «Spaceship Company», μετά το δυστύχημα του 2014, βρισκόταν ήδη στη διαδικασία κατασκευής ενός δεύτερου «SpaceShipTwo» το οποίο πλέον είναι έτοιμο να… πετάξει!

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο διαστημόπλοια έγκειται στο ότι με έναν μηχανισμό, αποτρέπεται το άμεσο «κλείδωμα» της περιστρεφόμενης ουράς κατά την κάθοδο (σ.σ. πριν ενεργοποιηθεί η αεροδυναμική), που ήταν και η αιτία του δυστυχήματος του 2014.

Σύμφωνα με πρώην εργαζόμενο στη NASA, τον Mike Moses, «το νέο διαστημόπλοιο τηρεί όλες τις προδιαγραφές για ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι. Πρέπει ωστόσο να το αποδείξουμε».

Για το εν λόγω πρότζεκτ, η Virgin έχει επενδύσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin Galactic, George Whitesides.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης