Στις 31 Μαΐου Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουριστάν (PKK) πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους στην τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με πολεμικό ανακοινωθέν του HPG, του ένοπλου βραχίονα του PKK, στις 05.00 τα ξημερώματα αντάρτες χτύπησαν τους Τούρκους κοντά στο χωριό Μπέζενο του δήμου Σεμντινλί. Μια θέση του τουρκικού στρατού και δύο σκηνές καταστράφηκαν και δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις προηγούμενες ημέρες οι Κούρδοι αντάρτες παρακολουθούσαν και τις κινήσεις του τουρκικού στρατού σε λόφους γύρω από την κοιλάδα Αλί Ντιρέτζ στην περιοχή Μραντόστ του Σιντακάν στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Μια τουρκική μονάδα, που την παρακολουθούσαν οι Κούρδοι για αρκετό καιρό, χτυπήθηκε στις 08.30 το πρωί της 31 Μαΐου. Πέντε Τούρκοι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Στη συνέχεια οι Κούρδοι αντάρτες πήγαν πάνω από τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και πήραν λάφυρα τα όπλα τους. Δύο HK-33, ένα BKC, ένα ζευγάρι κιάλια και πολεμοφόδια.
Άλλη κουρδική ομάδα άνοιξε πυρ σε Τούρκους στρατιώτες που είχαν στρατοπεδεύσει στην κοιλάδα Αλί Ντιρέντζ. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, εάν υπήρξαν, από αυτή την επίθεση δεν είναι γνωστός στους Κούρδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ακόμα Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στον λόφο Λελικάν και στις 12.30 ένας ακόμα Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στον λόφο Μπαϊράκ στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Πηγή: tribune.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης