Το Μπανγκλαντές θα αναπτύξει από αύριο Πέμπτη τον στρατό στους δρόμους προκειμένου να φροντίσει ότι θα τηρείται το αυστηρό lockdown που έχει κηρυχθεί, καθώς στη χώρα παρατηρείται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων της Covid-19 λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Οι περισσότεροι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο του προηγούμενου lockdown τον Απρίλιο έχουν πλέον αρθεί, όμως η ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλει νέο lockdown διάρκειας επτά ημερών.

«Στη διάρκεια της περιόδου αυτής κανείς δεν θα επιτρέπεται να βγαίνει από το σπίτι του με εξαίρεση τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης» ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, ενώ πρόσθεσε ότι ο στρατός θα αναπτυχθεί στο πλευρό των δυνάμεων της τάξης για να φροντίσει ότι τηρείται το lockdown. Η αστυνομία μάλιστα τόνισε ότι θα συλλαμβάνει όποιον βγαίνει από το σπίτι του χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο πιο αυστηροί είμαστε, τόσο πιο ασφαλείς θα είστε» τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ντάκα Σαφικούλ Ισλάμ. Στο μεταξύ όλα τα γραφεία θα είναι κλειστά και τα μέσα μεταφοράς δεν θα κυκλοφορούν την εβδομάδα του lockdown, ενώ τα εργοστάσια θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά με την προϋπόθεση ότι τηρούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Μπανγκλαντές έκλεισε τα σύνορά του με την Ινδία τον Απρίλιο, προκειμένου να αποφύγει την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, αν και το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών συνεχίστηκε. Η χώρα κατέγραψε άνοδο ρεκόρ των κρουσμάτων Covid-19 με 7.666 νέες μολύνσεις να ανακοινώνονται χθες Τρίτη, όπως και 112 θάνατοι.

Συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 904.436 κρούσματα και 14.388 θάνατοι στη χώρα των 170 εκατομμυρίων κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης