Οι αρχές του Μπανγκλαντές ζήτησαν να κλείσουν τα γραφεία και να ανασταλούν οι διεθνείς και εθνικές μεταφορές συγκεκριμένα για οκτώ ημέρες ξεκινώντας από την Τετάρτη, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η χώρα αυτή της νότιας Ασίας με 160 εκατομμύρια κατοίκους έχει καταγράψει συνολικά 684.756 κρούσματα Covid-19 και 9.739 θανάτους. Τον τελευταίο μήνα ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει επταπλασιαστεί και των θανάτων λόγω Covid-19 έχει υπερδιπλασιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα γραφεία και οι κυβερνητικοί, οι αυτόνομοι, οι ιδιωτικοί και οι ημικρατικοί οικονομικοί θεσμοί θα κλείσουν» επισήμανε η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την ίδια, το μέτρο ισχύει ως τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να λάβουμε αυτά τα μέτρα για να ανακόψουμε την εξάπλωση της Covid-19» δήλωσε ο Φάρχαντ Χοσάιν, υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, λίγο πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Τα νοσοκομεία των πόλεων του Μπανγκλαντές έχουν γεμίσει από ασθενείς με Covid-19. Oι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού θα ανασταλούν, όπως και τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων. Παράλληλα όλα τα καταστήματα, με εξαίρεση αυτά που πωλούν τρόφιμα, θα κλείσουν, όμως οι αρχές θα επιτρέψουν στα εργοστάσια να παραμείνουν ανοιχτά με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίσουν τη μετακίνηση των εργατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χαλέντα Ζία, 74 ετών, βρέθηκε θετική στην Covid-19 χθες Κυριακή, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η πρώην πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές εκτίει ποινή κάθειρξης 10 ετών για διαφθορά, όμως πέρυσι της επιτράπηκε να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της στην Ντάκα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης