Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε την Τετάρτη από τη Γενεύη όπου βρίσκεται ότι η αντιμετώπιση της συριακής κρίσης απαιτεί «κατακόρυφη αύξηση της παγκόσμιας αλληλεγγύης».

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι «βρισκόμαστε εδώ για να απαντήσουμε στη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων και εκτοπισμένων του καιρού μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ δήλωσε ότι τουλάχιστον 480.000 πρόσφυγες από τη Συρία, δηλαδή το 10% του πλήθους που έχει φύγει από τη χώρα, έχουν ανάγκη να γίνουν δεκτοί σε μια χώρα υποδοχής τα επόμενα τρία χρόνια.

Αφού επαίνεσε την «εξαιρετική φιλοξενία» των γειτονικών χωρών της Συρίας, ο Μπαν Κι-μουν υπενθύμισε ότι ο Λίβανος έχει υποδεχτεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, η Τουρκία άνω των 2,7 εκατ. και η Ιορδανία πάνω από 600.000 ανθρώπους.

«Όταν υπάρχει καλή διαχείριση, η υποδοχή προσφύγων αποτελεί κέρδος για όλους… Οι πρόσφυγες φέρνουν νέα ταλέντα και νέες εμπειρίες σ’ ένα γερασμένο εργατικό δυναμικό. Οι απόπειρες δαιμονοποίησής τους δεν είναι μόνο προσβλητικές αλλά και αβάσιμες» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης