Η Μόσχα κάλεσε σήμερα να οριστεί «κατεπειγόντως» ο διάδοχος του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Ανάν, ο οποίος ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του.

«Πρέπει να βρεθεί επειγόντως ένας άξιος διάδοχος του Κ. Ανάν», τονίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι καταρτίζει «σχέδια εκτάκτων καταστάσεων» για την περίπτωση που κλιμακωθεί η συριακή σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Αντόνιο Γκουτέρεζ.

«Το έργο που εκπονούμε για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες δεν συνδέεται άμεσα με αυτό που συμβαίνει στη Συρία», δήλωσε ο Γκουτέρεζ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η UNHCR προσφέρει επίσης βοήθεια στους πρόσφυγες και τους εκτοπισμένους στη Συρία σε συνεργασία με τη Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο.

Όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του διεθνούς απεσταλμένου για τη Συρία Κόφι Ανάν, ο Γκουτέρεζ είπε: «Ας ελπίσουμε ότι μια λύση (στη σύγκρουση) θα βρεθεί αλλά βεβαίως πρέπει να καταρτίσουμε σχέδια εκτάκτων καταστάσεων σε περίπτωση που οι εξελίξεις γίνουν πιο δραματικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης