Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση έπεσε στους 30, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει φθάσει ο αριθμός τους τον τελευταίο χρόνο και πλέον, από την 8η Ιουνίου 2020, όταν βρισκόταν επίσης στους 30. Είχε φθάσει στο ζενίθ του την 26η Ιανουαρίου, όταν οι ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία ήταν 1.181. Συνολικά, στα νοσοκομεία βρίσκονται 55 ασθενείς.

Ακόμα το υπουργείο ενημέρωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τις 839.664. Ο θάνατος άλλων δύο ασθενών με την COVID-19 αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.430 νεκρούς μέχρι εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 206. Σχεδόν οι έξι πολίτες στους δέκα (5,48 εκατ. άνθρωποι, το 58,8% του πληθυσμού) έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως για την COVID-19 ως εδώ στο Ισραήλ.

Σήμερα αίρεται η απαγόρευση των ταξιδιών στην Τουρκία, στην Αιθιοπία και στην Ουκρανία, μετά την πρόσφατη μείωση των κρουσμάτων σε αυτές τις τρεις χώρες. Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση των ταξιδιών στην Ινδία, στη Νότια Αφρική, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στη Ρωσία και στην Αργεντινή. Οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν ειδική άδεια από αρμόδια επιτροπή προκειμένου να τους επιτρέπεται να μεταβούν στα κράτη αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης