Με απόφασή της η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ σε άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός των πλοίων και των υποβρυχίων, που το συνοδεύουν. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο αποπλέει σήμερα από την Τουλόν σε μία απροσδιόριστη αποστολή και με ισχυρή συνοδεία, όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Για λόγους ασφαλείας, οι πληροφορίες είναι φειδωλές.

Aπό το Παρίσι η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ αναφέρει: «Η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας επισκέφτηκε το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στη βάση του στην Τουλόν σήμερα το πρωί. Εγκαινίασε την πρώτη αποστολή του αεροπλανοφόρου μετά τους μήνες πανδημίας που το ακινητοποίησαν λόγω μόλυνσης του πληρώματος.
Η Υπουργός Άμυνας δεν αποκάλυψε ποιος είναι ο πρώτος προορισμός αλλά διευκρίνισε ότι θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ στις φήμες που δημοσιεύτηκαν σε ορισμένα γαλλικά και κυρίως ελληνικά ΜΜΕ, το υπουργείο Άμυνας απάντησε στην ΕΡΤ ότι η φήμη πως το Charles de Gaulle θα κατευθυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο «δεν επιβεβαιώνεται».
Αυτός που έχει τον τελικό λόγο για τα επιχειρησιακά σχέδια του αεροπλανοφόρου είναι φυσικά ο Πρόεδρος Μακρόν ο οποίος βρίσκεται στο Λίβανο για τη δεύτερη επίσκεψή του από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης