Ισχυρή σύσταση ότι οι όποιες διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά, έκανε για μια ακόμη φορά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το οποίο συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

 «Εξέφρασα τη βαθιά μου ανησυχία για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση. Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας», έγραψε στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη δική του πλευρά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του όταν πήρε τον λόγο στη διάσκεψη των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, δεν είπε κουβέντα σχετικά με τις αναθεωρητικές θέσεις της Τουρκίας αλλά ούτε και για όλα τα ζητήματα που έθετε το προηγούμενο διάστημα για το Αιγαίο και τις απειλές που εκτόξευε για αποστρατικοποίηση στα ελληνικά νησιά. Αντίθετα μίλησε ελάχιστη ώρα και επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης