Η αδελφότητα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου με αφορμή το αναληθές ρεπορτάζ του περιοδικού Rolling Stone περί ενός βιασμού ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να μηνύσει τους συντάκτες για το δημοσίευμα που, όπως υποστηρίζει, αμαύρωσε τη φήμη της.

Η αδελφότητα «Φι Κάπα Ψι» στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της. Χθες, μια ομάδα της Δημοσιογραφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κολούμπια έδωσε στη δημοσιότητά της μια έκθεση για το θέμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το περιοδικό δεν ακολούθησε τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαφέστατα η αδελφότητά μας και τα μέλη της δυσφημίστηκαν αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ανησυχούμε πως το επεισόδιο αυτό μπορεί να αναγκάσει κάποια από τα θύματα να παραμείνουν στη σκιά καθώς θα φοβούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους δράστες», τόνισε ο Στίβεν Σκιπιόνε, ο πρόεδρος του οίκου της αδελφότητας στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Ο Σκιπιόνε τόνισε ότι η έρευνα του Rolling Stone ήταν «ανεύθυνη» και οι ρεπόρτερ δεν επαλήθευσαν τους ισχυρισμούς περί του ομαδικού βιασμού μιας φοιτήτριας στην πανεπιστημιούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης