«Μήνυμα ενθάρρυνσης» απηύθυνε ο Νταβίντ Σασόλι προς τα Σκόπια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 18:10
«Μήνυμα ενθάρρυνσης» απηύθυνε ο Νταβίντ Σασόλι προς τα Σκόπια

«Μήνυμα ενθάρρυνσης» προς τη Βόρεια Μακεδονία έστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του ως προς την  ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία- την πρώτη εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πρόεδρος του ΕΚ- συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον Πρόεδρο Στέβο Πεντάροφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής του στη Βόρεια Μακεδονία ανέφερε πως στα Σκόπια είδε βαθιά ανήσυχους πολίτες εξαιτίας του αδιεξόδου κάτι που κατανοεί πλήρως.

Κατά την ομιλία του προς τους πολίτες ανέφερε: «Σας ενθαρρύνω να μη χάνετε την ελπίδα σας. Δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μια δυσκολία την οποία σύντομα θα ξεπεράσουμε. Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα πολιτικής ωριμότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία ενδεχομένως θα αναγνωριστεί. Ελπίζω ότι η χώρα δε θα αποθαρρυνθεί, αλλά θα αξιοποιήσει αυτό το διάλειμμα για να συνεχίσει τον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων».

Απευθυνόμενους στους νέους με τους οποίους συναντήθηκε και αντάλλαξε απόψεις, είπε ότι έχουν πάθος για την Ευρώπη και μοιράζονται τις ίδιες αξίες για την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου τονίζοντας ότι δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε καθώς έχουμε κοινό πεπρωμένο.

Ο Νταβίντ Σασόλι τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία στην Ευρώπη είναι υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων, σε όλους τους θεσμούς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πεισθούν και τα λίγα κράτη μέλη που είχαν επιφυλάξεις στο τελευταίο Συμβούλιο.

 


 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, 18:10