Αποσύρθηκε τελικά η διαφήμιση της Pepsi στην οποία πρωταγωνιστεί το διάσημο μοντέλο Κένταλ Τζένερ μετά τον σάλο αντιδράσεων που προκάλεσε. 

Σύμφωνα με το στόρι της διαφήμισης ένα μοντέλο -η Κένταλ Τζένερ- κάνει φωτογράφηση σ’ ένα χώρο την ώρα που μπροστά της περνά μία διαδήλωση. Η ίδια έπειτα από το νεύμα ενός νεαρού αποφασίζει να εγκαταλείψει τη φωτογράφιση και να πάρει μέρος στη διαδήλωση. Πετάει την ξανθιά της περούκα και βγάζει το έντονο κραγιόν της, η ίδια γίνεται ένα με τους διαδηλωτές, ενώ παράλληλα παίρνει ένα κουτάκι αναψυκτικού. Το σποτ τελειώνει με την Κένταλ να προσφέρει, με ένα χαμόγελο, σε έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί για να καταστείλουν τη διαδήλωση, το αναψυκτικό της. Αυτός το παίρνει, το ανοίγει, δοκιμάζει, χαμογελάει και οι διαδηλωτές ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις αντιδράσεις προκάλεσε το σημείο που το μοντέλο προσφέρει το αναψυκτικό της στον αστυνομικό, καθώς αυτό θυμίζει το στιγμιότυπο που κυκλοφόρησε από την πορεία «Black Lives Matter», τότε που μία νεαρή γυναίκα στάθηκε ακίνητη μπροστά από τρεις πάνοπλους αστυνομικούς.

Πρόκειται για την παρακάτω φωτογραφία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφήμιση, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους Millennials, αλλά μετά από την έντονη κριτική που δέχτηκε, με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι την αποσύρει.

«Η Pepsi προσπάθησε να προβάλει ένα μήνυμα παγκόσμιας ενότητας, ειρήνης και κατανόησης. Είναι σαφές ότι χάσαμε το νόημα και ζητάμε συγγνώμη. Δεν είχαμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης του περιεχομένου και ανάσχεσης της περαιτέρω διάδοσής της. Και φυσικά ζητάμε συγγνώμη που φέραμε σε δύσκολη θέση την Κένταλ Τζένερ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης