Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, 12:32
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca στις ΗΠΑ

Η AstraZeneca εργάζεται όσο γίνεται πιο γρήγορα για να συγκεντρώσει δεδομένα του εμβολίου της, κατά της COVID-19, προκειμένου να καταθέσει αίτηση για την έγκρισή του από τις ΗΠΑ, αλλά ο όγκος των δεδομένων είναι πολύ μεγάλος, όπως δήλωσαν σήμερα διευθυντικά στελέχη της, καθώς η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις για την αίτησή της.

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα δεδομένα από μία μελέτη της Φάσης ΙΙΙ και έτσι εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να συνθέσουμε τα στοιχεία και να τα καταθέσουμε» δήλωσε ο Μενέλαος Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BioPharmaceuticals R&D στην AstraZeneca.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Πασκάλ Σοριότ δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος στα δεδομένα, αλλά ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έχουν μεγάλο όγκο.

Η εταιρεία διευκρίνισε σήμερα ότι προγραμματίζει να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για μία καθυστέρηση από τα τέλη Μαρτίου, όταν η εταιρεία είχε επίσης δηλώσει ότι θα κατέθετε τα στοιχεία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο Σοριότ υπογράμμισε ότι η εταιρεία αναμένει ακόμη ότι θα επιτύχει την παραγωγή 200 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον μήνα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, 12:41