Στο κέντρο επιχειρήσεων για το αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άτομα, βρέθηκαν την Τετάρτη οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφτασαν μαζί στο σημείο της συντριβής. Λίγο αργότερα τους συνάντησε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις ηγέτες ενημερώθηκαν για την επιχείρηση. Ευχαρίστησαν τα σωστικά συνεργεία και πρόκειται να συναντηθούν με τις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Φρανσουά Ολάντ περιέγραψε το δυστύχημα ως «τρομερή καταστροφή». Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν το συντομότερο δυνατό.

Τόνισε ότι αναγνωρίζονται οι σοροί και ότι υπάρχει διαθέσιμη ψυχολογική υποστήριξη για τους συγγενείς των θυμάτων. «Το χρωστάμε στις οικογένειες να βρούμε γιατί συνέβη αυτή η τραγωδία», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος ευχαρίστησε τον Φρανσουά Ολάντ για τη βοήθειά του, λέγοντας ότι είναι καλό να γνωρίζει ότι υπάρχει αλληλεγγύη ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ τόνισε ότι συμπάσχει με τον Ισπανό πρωθυπουργό (σ.σ. τα περισσότερα θύματα ήταν Γερμανοί και Ισπανοί). Η Μέρκελ επανέλαβε ότι θα γίνουν τα πάντα, προκειμένου να βρεθεί τι έγινε, όσο χρόνο και αν χρειαστεί.

«Λέω σε όλους τους φίλους και τις οικογένειες των θυμάτων ότι τα πάντα είναι έτοιμα για να τους υποδεχθούμε εδώ και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι αυτής της τραγωδίας», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης