Η καγκελάριος Μέρκελ και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο την επιθυμία τους να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία τον Μάρτιο στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός άσκησε πίεση να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες με τη Σερβία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεών της με Ε.Ε.. «Οι συνομιλίες με την Σερβία πρέπει να επιταχυνθούν και να ολοκληρωθούν», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Όρμπαν πριν από την συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο. «Μόνον έτσι μπορεί αν επιτευχθεί η σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όρμπαν εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας για το δημοσιονομικό πλαίσιο έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2028 κατά την προσεχή ειδική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η Μέρκελ τόνισε ότι τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής της Ε.Ε. είναι σημαντικά για την Ουγγαρία ως χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Ωστόσο, το ίδιο ισχύει και για τα ανατολικογερμανικά κρατίδια που δεν έχουν ακόμη φτάσει στο επίπεδο ανάπτυξης που έχουν τα δυτικά.

Στις 20 Φεβρουαρίου, οι 27 αρχηγοί των κρατών μελών θα προσπαθήσουν α συμφωνήσουν για το επταετές δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. από το 2021 – 2028, ύψους περίπου ενός τρισεκατομμυρίων ευρώ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης