Τουλάχιστον πέντε νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενός ή και περισσοτέρων ενόπλων σε νυχτερινά club του τουριστικού προορισμού της Playa del Carmen στο Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η επίθεση μπορεί να σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών των καρτέλ ναρκωτικών της περιοχής.

Στα club της Playa del Carmen εξελισσόταν το μουσικό φεστιβάλ BPM, ένα από τα μεγαλύτερα της ηλεκτρονικής και dance σκηνής, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός DJ Jack Revill έγραψε στο Τwitter: «Κάποιος μπήκε στο club στην Playa Del Carmen και άνοιξε πυρ. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Μείνετε στα ξενοδοχεία σας, αν βρίσκεστε στο BPM».

Έπειτα από δέκα λεπτά πρόσθεσε: «Πυροβολισμοί και σε άλλο club της περιοχής».

«Ήμασταν στο club Elrow» λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος προσθέτει: «Ακούσαμε πυροβολισμούς, αλλά ένας εργαζόμενος του μαγαζιού μας είπε ότι είναι απλώς πυροτεχνήματα. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα υπήρξαν και άλλοι πυροβολισμοί, τότε ξεκίνησε ο πανικός, ένας φίλος μου είδε κάποιον να είναι πεσμένος στο πάτωμα και να αιμορραγεί».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Έλληνες συμμετείχαν στο Φεστιβάλ – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας στο zougla.gr

Την κόλαση έζησαν και αρκετοί Έλληνες υπήκοοι. Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Καραθανάση, ο οποίος φυγαδεύτηκε μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες σε διπλανό ξενοδοχείο, ενώ παράλληλα προσπαθούν να ειδοποιήσουν την ελληνική πρεσβεία. Μαζί του και ο Γιάννης Ντούρας ο οποίος και αυτός έχει ταξιδέψει στο Μεξικό για το Φεστιβάλ.

Ο Γιώργος έκανε λόγο για εφιάλτη, αλλά τόνισε ότι άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.Την ώρα μάλιστα της συνομιλίας με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ακούγονταν κι άλλοι πυροβολισμοί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προσπάθεια να σταλθεί πούλμαν για να παραλάβει τους Έλληνες και να τους μεταφέρει σε ασφαλές μέρος.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης