Μεξικό: Κλινική δοκιμή θα αρχίσει στη χώρα για υποψήφιο κινεζικό εμβόλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, 10:42
Μεξικό: Κλινική δοκιμή θα αρχίσει στη χώρα για υποψήφιο κινεζικό εμβόλιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA

Το Μεξικό προγραμματίζει να αρχίσει κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου αυτόν τον μήνα για υποψήφιο εμβόλιο κατά του COVID-19 που έχει αναπτύξει η Κίνα χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνολογία με αυτή των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Η κλινική δοκιμή τρίτου σταδίου για το εμβόλιο της κινεζικής Walvax Biotechnology, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αγγελιαφόρου RNA (mRNA), θα αρχίσει στις 30 Μαΐου με τη συμμετοχή 6.000 εθελοντών, διευκρινίζει ο Εμπράρδ σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Walvax συνεργάζεται με την Ακαδημία Στρατιωτικής Επιστήμης (AMS) και τη Suzhou Abogen Biosciences για να αναπτύξουν από κοινού το εμβόλιο αυτό που είναι γνωστό ως ARCoV ή ARCoVax και είναι το πρώτο mRNA εμβόλιο της Κίνας που εισέρχεται σε κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙΙ.

Το εμβόλιο αυτό μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών Κελσίου για έξι μήνες, δηλαδή σε λιγότερο απαιτητική θερμοκρασία από αυτή που χρειάζονται εμβόλια δυτικών αντιπάλων, δήλωσε τον Απρίλιο ένας ερευνητής της AMS, ο οποίος ηγείται του σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβολίου αυτού, κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εκδήλωση για τα εμβόλια.

Το Μεξικό έχει ήδη λάβει δόσεις άλλων εμβολίων από τις κινεζικές Sinovac Biotech και CanSino Biologics και προγραμματίζει να παραγγείλει δόσεις εμβολίου της Sinopharm.

Η Κίνα χρησιμοποιεί σήμερα για την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της πέντε εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα. Ωστόσο κανένα από αυτά δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021, 11:01