Στο στόχαστρο των μεξικανικών αρχών βρισκόταν πριν από τη συνάντησή τους με τον βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο Αμερικανός ηθοποιός Σον Πεν και η Μεξικανή συνάδελφός του Κέιτ ντελ Καστίγιο, σύμφωνα με την μεξικανική εφημερίδα El Universal.

Η εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες που συμπεριλαμβάνονταν σε μια έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών του Μεξικού, η οποία περιήλθε στην κατοχή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ένας άνδρας που φοράει καπέλο και μαύρα γυαλιά, ο οποίος μοιάζει να είναι ο Σον Πεν, αλλά και μία γυναίκα, η οποία αναγνωρίζεται ως η Κέιτ ντελ Καστίγιο, ενώ φθάνουν στο αεροδρόμιο της Γκουανταλαχάρα (κεντροανατολικά), στις 2 Οκτωβρίου.

Σε ένα άλλο φωτογραφικό στιγμιότυπο, διακρίνονται οι δύο ηθοποιοί να χαιρετούν έναν άνδρα προτού επιβιβαστούν σε ένα αυτοκίνητο που επρόκειτο να τους μεταφέρει σε έναν διάδρομο προσγείωσης στην πολιτεία Ναγιαρίτ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη, με τα οποία κατόπιν μετέβησαν στο κρησφύγετο του Ελ Τσάπο, επίσης έχουν απαθανατιστεί από τον φωτογραφικό φακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν το γραφείο του εισαγγελέα δεν έχει σχολιάσει αυτές τις φωτογραφίες.

Οι μεξικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τον Σον Πεν και την Κέιτ ντελ Καστίγιο να καταθέσουν σχετικά με τη μυστική τους συνάντηση τον Οκτώβριο με τον φυγόδικο και τη συνέντευξη που τους παραχώρησε και δημοσιεύτηκε το Σάββατο στο περιοδικό Rolling Stone.

Εξάλλου, ο Λευκός Οίκος επιδοκίμασε τη Δευτέρα τη σύλληψη του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν.
«Η σύλληψη του κ. Γκουσμάν ήταν θέμα υψηλής προτεραιότητας τόσο για το Μεξικό όσο και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης