Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες ότι προσκάλεσε το FBI για να βοηθήσει στην έρευνα που διεξάγεται για μία επίθεση στα βόρεια της χώρας, από την οποία σκοτώθηκαν εννέα πολίτες που είχαν διπλή υπηκοότητα, από τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού δήλωσε ότι έκανε την πρόσκληση μέσω της διπλωματικής οδού στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην ίδια χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεξικανική κυβέρνηση διατηρεί τη δέσμευσή της για την έρευνα των γεγονότων προκειμένου… να αποδώσει δικαιοσύνη στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Οι πράκτορες των ΗΠΑ θα πρέπει να εργαστούν αφού συντονιστούν με τους Μεξικανούς συναδέλφους τους, ενώ δεν θα φέρουν όπλα» προστίθεται.

Σε ανακοίνωσή του το FBI δήλωσε ότι θα βοηθήσει στην έρευνα, προσθέτοντας: «Το FBI παραμένει δεσμευμένο στη συνεργασία με τους διεθνείς συνεργάτες για να βοηθήσει στην απόδοση δικαιοσύνης αναφορικά με τους δράστες αυτής της απεχθούς πράξης βίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Δευτέρα ένοπλοι σκότωσαν τρεις γυναίκες και έξι παιδιά μιας αυτόνομης κοινότητας μορμόνων στα βόρεια του Μεξικού, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προτείνει την προσφορά βοήθειας από τις ΗΠΑ κατά των συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών, στις οποίες αποδίδεται και η δολοφονική ενέδρα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης