Μεξικό: Δέκα σοροί βρέθηκαν σε δύο ομαδικούς τάφους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 19:45
Μεξικό: Δέκα σοροί βρέθηκαν σε δύο ομαδικούς τάφους
Δέκα πτώματα σε κατάσταση αποσύνθεσης βρέθηκαν σε δύο μυστικούς τάφους στην πολιτεία Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, έπειτα από τις υποδείξεις ενός πιθανολογούμενου μέλους καρτέλ ναρκωτικών ο οποίος είχε συλληφθεί χθες Τρίτη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο Χουάν Φρανσίσκο Αλβαράντο Μαργκατόν, που συνελήφθη χθες, δήλωσε ότι «ανήκει στο καρτέλ των Zetas (Σέτας) και φέρεται ότι έχει διαπράξει απαγωγές και ότι συνδέεται με την εξαφάνιση ανθρώπων που ανήκουν στην εγκληματική αυτή οργάνωση και σε αντίπαλες οργανώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της πολιτείας.

Ο ύποπτος αποκάλυψε την ύπαρξη «μυστικών τάφων σε δύο περιοχές», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Αλβαράντο Μαργκατόν συνελήφθη όταν αρνήθηκε να σταματήσει σε μπλόκο της τροχαίας στην περιοχή Ακαγουκάν. Το 2011 ανακαλύφθηκαν στο βόρειο Μεξικό πολλοί ομαδικοί τάφοι όπου βρίσκονταν οι σοροί θυμάτων των καρτέλ ναρκωτικών.

Τον Απρίλιο στο Σαν Φερνάντο της πολιτείας Ταμαουλίπας (βορειοανατολικά), στην παραμεθόριο με τις ΗΠΑ, εντοπίστηκαν 40 ομαδικοί τάφοι στους οποίους είχαν ταφεί 183 σοροί. Από τον Απρίλιο στην πολιτεία Ντουράνγκο (βόρεια) έχουν εντοπιστεί 14 τάφοι που περιείχαν 291 σορούς.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 19:45