Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 221 ασθενείς με COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν ακόμη 5.340 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει μέχρι σήμερα τους 232.068 νεκρούς επί συνόλου 2.493.087 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο επίσημος απολογισμός, ο τέταρτος βαρύτερος παγκοσμίως, είναι υποτιμημένος. Δεδομένα για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19 είναι κατά τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους.

Ο μεξικανικός αρμόδιος εποπτικός φορέας αποφάσισε εξάλλου χθες να επεκταθεί η άδεια επείγουσας χρήσης που έχει δώσει στο εμβόλιο της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech στους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες Γκατέλ μέσω Twitter.

«Αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο για την COVID-19 που εγκρίνεται η χορήγησή του στους εφήβους στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Λόπες Γκατέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης