Οι δύο μεγαλύτερες πολιτείες της Αυστραλίας ανέφεραν σήμερα μεγάλη αύξηση στα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για άρση των περιορισμών, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει εντολή να παραμείνει στα σπίτια του.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην οποία βρίσκεται στο Σίδνεϊ η πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, ανέφερε 110 περιστατικά μόλυνσης, αυξημένα σε σχέση με τα 78 που είχε αναφέρει την προηγούμενη ημέρα. Τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρειά της ισχύει εδώ και περίπου τέσσερις εβδομάδες lockdown για την αντιμετώπιση μιας έξαρσης του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολιτεία Βικτόρια ανέφερε 22 κρούσματα μόλυνσης, από εννέα που είχε αναφέρει την προηγούμενη ημέρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση περιστατικών μόλυνσης από τότε που εντοπίστηκε η νέα εστία μετάδοσης αυτό τον μήνα, ενώ κοντεύει να συμπληρωθεί δεύτερη εβδομάδα lockdown σε πολιτειακό επίπεδο.

«Αν δεν είχαμε επιβάλει lockdown μερικές εβδομάδες πριν, ο σημερινός αριθμός των 110 περιπτώσεων Covid θα ήταν χωρίς αμφιβολία χιλιάδες επί χιλιάδων» δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

«Ωστόσο, χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρότερα και φυσικά όλοι μας πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή» πρόσθεσε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας δήλωσαν ότι η μεγαλύτερη ανησυχία τους είναι ο αριθμός των ανθρώπων που παραμένουν ενεργοί στην κοινότητα πριν λάβουν τη διάγνωση ότι πάσχουν από κορωνοϊό – αριθμός ο οποίος πρέπει να βρίσκεται κοντά στο μηδέν πριν από την άρση του lockdown.

Η Μπρετζίκλιαν δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 43 την Τετάρτη, δηλαδή διπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα είναι σε θέση να εκτιμήσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα αν η πόλη θα εξέλθει από το lockdown στις 30 Ιουλίου, οπότε και ήταν προγραμματισμένο.

Στη διάρκεια της νύχτας η Νέα Νότια Ουαλία πρόσθεσε τρία περιφερειακά κέντρα σε απόσταση περίπου 250 χιλιομέτρων από το Σίδνεϊ στη λίστα με τις περιοχές που βρίσκονται σε lockdown, αφού ένας οδηγός σε μία επιχείρηση διανομής τροφής για κατοικίδια βρέθηκε θετικός, κλιμακώνοντας τους φόβους για τοπική μετάδοση.

Στο μεταξύ, οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι 16 από τα 22 νέα περιστατικά μόλυνσης βρίσκονταν σε καραντίνα στη διάρκεια της περιόδου νόσησής τους, ενώ οι περιοχές έκθεσής τους στην κοινότητα για τα υπόλοιπα έξι περιστατικά παραμένουν σε «σχετικά χαμηλό αριθμητικό επίπεδο».

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δώσει σε όλους μας έναν βαθμό εμπιστοσύνης και ελπίδας ότι αυτή η αντιμετώπιση αποδίδει» δήλωσε ο Μάρτιν Φόλεϊ, υπουργός Υγείας στην πολιτεία Βικτόρια.

Μία τρίτη πολιτεία, η Νότια Αυστραλία, εισήλθε χθες στην πρώτη ημέρα της εφαρμογής ενός εβδομαδιαίου lockdown, αναφέροντας ένα επιπλέον περιστατικό μόλυνσης από την COVID-19.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης