Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε προστατευτική μάσκα προσώπου με την ελληνική σημαία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020.

Οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στη Σύνοδο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, παρά τους κινδύνους της πανδημίας του κορωναϊού, προκειμένου να συμφωνήσουν στη δημιουργία Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τον νέο επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάσκα με τη σημαία της χώρας του φόρεσε και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα. Στη φωτογραφία ενώ δίνει ένα δώρο στην Άγκελα Μέρκελ που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά της και γίνεται 66 ετών. Η γερμανίδα καγκελάριος προσήλθε στη Σύνοδο Κορυφής φορώντας μια λευκή μάσκα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την σημαία της Ιταλίας είχε και η μάσκα του πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε. Στη φωτογραφία συνομιλεί με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli:

Ενισχυμένη μοιάζει η προστατευτική μάσκα που φόρεσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ:

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε η προστατευτική μάσκα του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου που έγραφε «καλημέρα» για την ακρίβεια «μέρα»:

 

Με μια απλή λευκή μάσκα έφθασε στη Σύνοδο Κορυφής η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen σε αντίθεση με τη πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάννα Μαρίν που έφτασε στη Σύνοδο με ακάλυπτο το όμορφο πρόσωπο της:

Η Σάννα Μαρίν αργότερα κατά τη διάρκεια της Συνόδου, φόρεσε μια λευκή μάσκα. Στη φωτογραφία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης