Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα ένα διάταγμα το οποίο προϋποθέτει ότι για κάθε νέο ομοσπονδιακό κανονισμό που προτείνεται πρέπει να ανακαλούνται δύο, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησής του.

Το διάταγμα αυτό προβλέπει ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα έχουν υποχρέωση να προτείνουν τους κανονισμούς -την κατάργηση των οποίων επιθυμούν- και ο Λευκός Οίκος θα αξιολογεί τις αποφάσεις. Το διάταγμα ορίζει ότι ο προϋπολογισμός για την εφαρμογή νέων ομοσπονδιακών κανονισμών το 2017 θα είναι μηδενικός καθώς και ότι η κυβέρνηση θα υποχρεούται να παρουσιάζει κάθε χρόνο προϋπολογισμό για την εφαρμογή ομοσπονδιακών κανονισμών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του να μειώσει δραστικά τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς, τους οποίους θεωρεί πρόσκομμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Υπογράφοντας το διάταγμα αυτό, ο Ρεπουμπλικάνος υποσχέθηκε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μείωση στην ιστορία της χώρας του όσον αφορά το κανονιστικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης