Περισσότεροι από 400 διαδηλωτές του κινήματος «Occupy Wall Street» συνελήφθησαν στο Όκλαντ των Η.Π.Α. στη διάρκεια επεισοδίων με την Αστυνομία, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Skynews.

Πρόκειται για τις πιο μαζικές συλλήψεις μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων, με την Αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων. Κέντρο των επεισοδίων ήταν η περιοχή γύρω από το ιστορικό δημαρχείο της πόλης το οποίο υπέστη περιορισμένης έκτασης ζημιές, ενώ στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Όκλαντ έχει καταστεί εστία του κινήματος «Occupy», που είχε εμφανιστεί ως διαμαρτυρία εναντίον της οικονομικής ανισότητας στις Η.Π.Α., το 2011 στη Νέα Υόρκη κι εξαπλώθηκε σε δεκάδες πόλεις.

Τα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να καταλάβουν ένα άδειο συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της πόλης, για να δημιουργήσουν το νέο τους αρχηγείο.

Από την πλευρά της η Αστυνομία ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση «με μπουκάλια, μεταλλικούς σωλήνες, πέτρες, δοχεία σπρέι, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και φωτοβολίδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τα video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης