Μια συμμορία παράνομης διακίνησης ναρκωτικών σχεδίαζε τη δολοφονία του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Ντριτάν Αμπάζοβιτς σε αντίποινα για τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της συμμορίας αυτής, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε την περασμένη εβδομάδα τον Σλόμπονταν Κάσκελαν, φερόμενο ηγέτη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης γνωστής ως «φατρία Κάβατς», μια πόλη στον Κόλπο του Κότορ, στις ακτές της Αδριατικής του Μαυροβουνίου, και πέντε άλλα μέλη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη αυτής της συμμορίας διεξάγουν έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον μιας αντίπαλης συμμορίας και του γειτονικού Σκάλιαρι μετά την εξαφάνιση το 2014, σε ισπανικό λιμάνι, περίπου 300 κιλών κοκαΐνης, σύμφωνα με τον τοπικό Tύπο. Έκτοτε, αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών έχει προκαλέσει περισσότερα από 40 θύματα, στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία, αλλά και στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ουκρανία και την Αυστρία.

Μετά τις συλλήψεις αυτές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αμπάζοβιτς χαιρέτισε τη «μεγαλύτερη επιτυχία μέσα σε μια δεκαετία» στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Ωστόσο, οι Αρχές αποκάλυψαν σήμερα λεπτομέρειες για ένα σχέδιο εκδίκησης που είχαν καταρτίσει μέλη της συμμορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκόπευαν «να δράσουν με στόχο να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (…) σε απάντηση στις συλλήψεις και τη δίωξή τους για διάπραξη εγκλημάτων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορούνται για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών. Οκτώ άλλα μέλη της συμμορίας καταζητούνται.

«Αντιμετωπίζουμε εγκληματικές οργανώσεις με περιφερειακή επιρροή», ανέφερε ο Αμπάζοβιτς. «Το Μαυροβούνιο θα καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα (…). Υποσχόμαστε ότι το οργανωμένο έγκλημα δεν θα κυριαρχήσει σε αυτήν τη χώρα», είπε.

Πρώην Γιουγκοσλαβική δημοκρατία 620.000 κατοίκων, το Μαυροβούνιο θεωρείται κόμβος λαθραίας διακίνησης τσιγάρων και ναρκωτικών ουσιών.

Τοπικές συμμορίες λέγεται ότι έχουν άμεσους δεσμούς με εγκληματικές οργανώσεις στη νότια Αμερική, δίνοντάς τους δεσπόζουσα θέση στη μεταφορά κοκαΐνης στην Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης