Μ’ έναν ευρηματικό τρόπο επέλεξαν ακτιβιστές να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση του προέδρου των Η.Π.Α., Barack Obama, να επέμβει στην εμφύλια σύρραξη που βρίσκεται σε εξέλιξη για πάνω από δύο χρόνια στη Συρία.

Την ώρα που ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, John Kerry, ανέλυε τους λόγους μιας τέτοιας ενέργειας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, χέρια βουτηγμένα σε κόκκινη μπογιά υψώθηκαν από πίσω του, ενώ άλλοι είχαν επιλέξει να εμφανιστούν με μονωτική ταινία στο πρόσωπο. Η σιωπηρή διαμαρτυρία επαναλήφθηκε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Άμυνας των Η.Π.Α., Chuck Hagel, καθώς και του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Martin Dempsey, οι οποίοι κάλεσαν τους βουλευτές να εγκρίνουν την πρόταση Obama.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), περίπου 10 ακτιβιστές της αντιπολεμικής ομάδας «Code Pink» ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η οποία είχε τηλεοπτική κάλυψη από τα μεγαλύτερα αμερικανικά κανάλια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο John Kerry δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σ’ ένα περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την Τρίτη.

«Όταν μπήκα σε αυτή την αίθουσα, ένας άνθρωπος σηκώθηκε πίσω μου, όπως έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος σε αυτή τη χώρα και μου είπε: “Σας παρακαλώ, μην μας πάτε σε πόλεμο”. “Μη μας πάτε σ’ έναν ακόμη πόλεμο”. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Δεν ζητάμε από την Αμερική να πάει σε πόλεμο», τόνισε, εξηγώντας στη συνέχεια πως αυτό που θα συμβεί θα είναι αεροπορικές επιδρομές κατά συγκεκριμένων στόχων σε διάφορες περιοχές της Συρίας και σε καμία περίπτωση χερσαίες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απομάκρυνση ακτιβιστών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Τελικά η επιτροπή ψήφισε υπέρ της έναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφος της ασιατικής χώρας. Πλέον, η πρόταση θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Διαβάστε επίσης:
Γερουσία: «Ναι» της Επιτροπής στις επιθέσεις κατά της Συρίας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013, 22:37

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης